Modeltog Spor N

  Opdateret: 20-11-2013

Spor N, ROCO 23001 til DSB Mo!


Jeg har med TOGDILLEN's malede overdele ombygget ROCO 23001 til DSB, MO togsæt.


  

 

MO togsættet er mit første Spor N byggeprojekt, derfor købte jeg et sæt malede overdele, jeg er meget tilfreds med kvaliteten af maling og litra.

Ruderne på den lige del af overdelene er fra Togdillen tyndt plastcard og ruderne for og bag er tilsyneladende lavet med "Micro kristal Klear". Det får ruderne på modellen til at se forskellige ud men jeg lever med det indtil videre.

Da jeg købte MO overdelene havde jeg ikke et passende ROCO togsæt, så jeg modificerede og tilpassede et GEEN MAX chassis og en Lima personvogn for at få togsættet på sporet.


  

 

GREN MAX chassiset er en smule for langt og for bredt til MO overdelen, så chassiset blev adskilt og vægtklods og bund blev filet og skåret til. jeg filede vægtklodsen så der var plads til lys, men nåede aldrig at få lys monteret.


  

 

For at forstærke og illudere undervogn limede jeg nogle plastdele fra et byggesæt på undervognen, derefter blev den malet sort og overdelen monteret.


  

 

Lima vognen blev adskilt, et stykke af midten af undervognen savet ud, bunden tilpasset og limet sammen med Araldit med vægtpladen som afstivning.


  

 

Mit MO sæt var køreklart og så flot ud på sporet, men der var for stor afstand mellem vognene fordi jeg havde afkortet GREEN MAX chassiset uden at flytte koblingerne.


  

 

Efter et par måneder gav min automatiske søgning på eBay i Tyskland og England resultat og jeg var heldig at købe et ROCO 23001 togsæt der aldrig havde kørt, toget var i original emballage, alt tilbehør, papirer og kvitteringen fra 1996 var også i æsken.


  

 

For at få retningsbestemt lys på vogn og lokomotiv flyttede jeg pæren og plade dioden fra venstre til høre side og med konens neglelak malede jeg pæren rød.


  

 

2 pærer loddet på printpladen til interiør belysning.


  

 

En hvid 3 mm lysdiode forbundet gennem en diode og 1,2 K Ohm modstand limet i overdelen og 2 stykker 1 mm lysleder monteret, jeg maler lysdioden med gul markeringspen for at give lyset en mere varm farve.


  

 


  

 

Overdelene passer præcist på ROCO undervognene, jeg flyttede på lysderen for at få mest muligt rødt lys og klippede lyslederen.


  

 

  Opdateret: 20-11-2013